Over Linda Oudendijk

Vroegah
Van de blokfluit- en pianoles op de lagere school, naar zangles, theatercursussen, talentenjachten en een band tijdens de middelbare school. Ik zong en zing altijd tot irritant aan toe, vraag maar aan mijn broers. Met borstel in de hand voor de spiegel galmde ik elk nummer van Mariah Carey mee. Gelukkig draait mijn vader veel muziek uit de 50’s en 60’s om mijn smaak tijdig bij te sturen en te redden.

Nieuwe kansen
Door een reorganisatie verlies ik eind 2014 na zeven jaar mijn baan als redacteur en vormgever bij Dagblad Metro. De kansen die ik daar heb gekregen waren fantastisch en hebben mij echt verrijkt. Ik heb er zoveel geleerd en heb zoveel toffe dingen mogen doen; reisreportages, recensies, interviews met muzikanten zoals bijvoorbeeld Jamie Lidell, een interviewserie opgezet over mensen die hun passie volgen. Vooral dat laatste zette mij aan het denken. Doe ik wat ik echt wil?

Ook al kwam mijn ontslag als een enorme shock, het was de goede timing. Ik wilde de stap al eerder zetten, maar durfde het gewoonweg niet. Het is de schop onder mijn kont die ik nodig had om te bedenken wat ik het allerliefste wil. Na veel wandelen, quality time met mezelf, kletsen met familie, vrienden en onbekenden, belde ik mijn ouders op met de blije boodschap; “Ik weet wat ik wil! Zingen! Ik wil zingen!”

Swing & Tell
M’n band Swing & Tell is binnen no time opgezet begin 2015 omdat ik het concept al had uitgedacht. We spelen nummers uit de 50’s en 60’s van Amerikaanse zangeressen. Als er ruimte is tijdens het optreden vertel ik verschillende weetjes en anekdotes over de dames. Wat een power hadden die vrouwen, zo stoer, zo sterk en dan die sound.

Dromen
Nu is het, na bijna drie jaar, tijd om mezelf en de band verdieping te geven en te gunnen. Naast dat ik graag eigen nummers wil schrijven, is mijn allergrootste droom een theatershow over de magische 50’s en 60’s. Mijn eigen verhaal halen is een hele mooie stap in de goede richting. Dus op naar de steden in Amerika waar mijn favoriete muziek is ontstaan; New York, Chicago, Nashville, Memphis en New Orleans. Whoohoooeee!!!

Interviews
Omdat ik van de generatie ben van alles te gelijk en veel en dan nog wat meer, ga ik naast en hopelijk ook tijdens de reis muzikanten en muziekliefhebbers vragen naar hun verhaal. Wat is hun connectie en inspiratie.

Ik weet niet hoe jullie erover denken, maar ik heb hier een partijtje zin in. Whooehoeee!!!

Liefs Linda